apasa-l, apasa-l...apasalapasalapasal

vineri, 8 iulie 2011

Loazele noastre


Nu mai pot de bac, de reforma invatamantului, de camere de supraveghere, de loaze. NU MAI POT.
Incotro te-ntorci auzi numai despre dezastrul din invatamant, esec la examenul vietii si alte cacaturi d'astea "ce din coada au sa sune" vorba lu' Eminescu.

Da' cine-a zis si stabilit ca fiecare cetatean trebuie sa aiba diploma de bac? Unde scrie ca nu poti paste vaca fara sa fii bacalaureat? Aaa, uitasem: nu vrea nimeni sa pasca vaca. 
A-nnebunit lupu... agricultura ioc, industrie nema, da-n fiecare familie s-avem cate-un absolvent, eventual somer si neaparat agramat (ca doar scoala a facut-o la FF si examenul l-a dat din fituici sau l-a luat pe pile).

Asta de-acum (spre deosebire de cel din anii precedenti) e un procent de promovabilitate corect si care are legatura cu nivelul de interes, pregatire si dotare intelectuala.
Din pacate trufia "emanciparii maselor" latrata-n difuzoare la adunarile populare de Petru Groza si preluata cu maxim succes de   Gheorghiu-Dej si mai tarziu de Ceausescu  nu ne da pace inca desi au trecut 21 de ani. 

Asa ca daca ai bani (si daca n-ai, imprumuti) dai copilu' la meditatii de parca n-ar chiuli destul de la scoala, il pui sa-nvete pe dinafara "comentarii" docte si rezolvari de probleme pe care oricum nu le pricepe si te-astepti (ca doar ai facut toate eforturile) sa ia examenul.
Dar nemernicii de profesori, ca sa se razbune pe guvern ca le-a taiat din lefuri (cand am auzit-o p'asta am lesinat) au formulat subiecte imposibile... bietii copii.

Bietii copii care petrec din ce in ce mai mult timp prin cluburi si mall-uri, bietii copii cu creierii innecati in alcool de la varste incredibil de mici, bietii copii care nu viseaza decat masini, rochite si bani de-a gata...

ALOOOO, domnilor parinti, guvernanti si comentatori-autori-de-dezastre, aici Pamantul... va duce capu' sa pricepeti ca nu vom putea manca analize, carti, softuri? Io-nteleg progresul si automatizarea ... numai ca: varza, graul, cartofii cresc in pamant nu in galantarul suermarketului. Porcul, vaca, gaina trebuie hranite dupa care se caca de 3 ori pe zi... cine spala? Bacalaureatii??? Mor de ras !

Ati ramas blocati pe vremea cand eram toti egali? NU suntem. Avem IQ diferit, nici memoria nu-i la fel, nici puterea (sau dorinta) de munca.  
Aia care-au vrut si i-a dus capu' au luat examenul. Ailalti... mai bine ca nu l-au luat ca nu faceau altceva decat sa continue sa ascunda gunoiul ignorantei sub presul diplomei.

Io vad 2 scenarii:
1. acceptam ca-i normal procentul de promovabilitate si in fond cam asa se structureaza forta de munca intr-o economie sanatoasa: 35% cu mapa si restul cu sapa, insa va trebui sa-i invatam pe copii ca nu-i rusine sa muncesti atata timp cat o faci bine
sau 
2. continuam sa ne vaicarim, scoatem camerele de supraveghere, ne furam caciula si-ntr-un viitor nu foarte indepartat o sa fim nevoiti sa ne cumparam sclavi care sa faca treaba in locul absolventilor-someri-plini-de-basini-intelectuale-in-cap. Din pacate, fiind noi o tarisoara nu prea bogata si cu datorii la altii, n-o sa ne permitem sa facem asta si-o sa murim de foame.

Scoala nu-i obligatorie, munca da!!! 
Pa.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-era dor sa citesc ceva scris din gindurile tale,o parere exprimata cu virulenta si fara menajamente.Si pe cine sa menajezi,ca chiar iti vine sa dai si-n stinga si-n dreapta.Eu spun demult:daca ti-ai facut copii,creste-i cum poti tu mai bine,fa-i OAMENI.Despre profesori n-am timp sa comentez.Am atitea de spus...Rezonez cu ideile,mentalitatea ta despre povestea asta(si nu numai).NUMAI BINE, VICKY OPRISOR|

titina spunea...

Va multumesc doamna :-)
Comentariul dvs. e important si pertinent pentru ca e sustinut de experienta: ati crescut doua fete minunate de care puteti fi mandra.

Anonim spunea...

Nici munca nu e obligatorie:) practic totul e facultativ atâta timp cât nu încurci pe alţii şi nu te plângi. Ceea ce e, puţin imposibil zic eu. Anyway, îţi împărtăşesc gândurile:)

Claudia Ciobanu spunea...

Bah, da' bine le zici... te-ai prins, io abia acum am reusit sa citesc dar niciodata nu e prea tarziu :) Doamna mama, comentatoarea fruntasa m-a invatat o treaba pe care am s-o tiparesc pe creierul lu' Mihaita pe viata: chiar daca au altii pile... copiaza... fac, dreg... daca TU stii si ai invatat, N-AU CE SA-TI FACA! Nu exista subiecte imposibile, oameni buni... e ca si cum ar inchide la non-stop, ce atata scenarita... si daca niste oameni in toata firea, parinti de adolescenti, stau si casca gura la scuzele tampite ale copiilor, inseamna ca ei, copiii, n-o sa invete in veci nimic din treaba asta... Bacul (ca si alte examene) reprezinta testarea cunostintelor in conditii maxime de stres (citat din Doamna Mama)... ai picat? PA! Pui mana pe carte sau pe sapa...

Anonim spunea...

Te inseli amarnic, nici in acest an nu a fost promovabilitatea 'cinstita'. In trei judete nu au fost camere video deloc, in alea unde au fost, au fost in special in scolile mai 'slabute', 'fruntasii' au fost lasati sa copieze la greu. Chiar si unde au fost camere video, uneori s-a 'operat' pe ele, fie au filmat usa, fie fundul vreunei profesoare.