apasa-l, apasa-l...apasalapasalapasal

vineri, 24 iunie 2011

fariseii cauzei nobile

Provocarea acestui post mi-a lansat-o un bun si drag prieten impreuna cu invitatia la "Let's do it Romania" - Curatenie in toata tara. Intr-o singura zi! Am zis NU si va explic de ce:

Problema mea e ca 72885 de cetateni bine intentionati (atatia aderenti are aceasta cauza nobila pe facebook, or fi mai multi in realitate) se vor speti o zi pentru o treaba care va dainui o zi... deoarece in urma lor vor veni aceiasi necivilizati care vor ascunde iarba sub peturi. Si ei stiu asta! S-a mai intamplat si o sa se mai intample. 
Acest tip de actiune se numeste munca in zadar. Si ma-ntreb cui foloseste?

Puteti sa dati cu pietre dar eu cred ca foloseste doar celor care indoindu-si spinarea o zi intreaga la adunat gunoi isi spala pacatele si-si clatesc constiinta de pangarirea planetei.

Pentru ei am niste intrebari (retorice): varsati uleiul ars din tigaie in chiuveta? folositi la curatenie produse pe care scrie ca-s toxice pentru mediu? va deplasati cu masina pe distante mai scurte de 2 km?
Aaaa, acasa la voi sunteti la fel de nemernici precum manelistul gratarnic... da-n public intoarceti foaia... FARISEI !!!
Asa ca daca ati raspuns DA la cel putina una dintre intrebari lasati-ma dracului in pace ca eu nu vreau sa ma dau in spectacol. Eu nu arunc uleiul la chiuveta, ma uit pe etichetele detergentilor si in limita posibilului evit sa omor pesti dar merg cu masina si la buda asa ca nu-s Maica Tereza a ecologiei da' nici n-o sa ard in iad. Daca ma duc la iarba verde ori aleg un loc nepangarit ori fac curat da' nu vreau publicitate si nici aplauze pentru asta.

In aceeasi categorie  intra si "Salvati cateii"... "Vai bietii catei, ii ucid bestiile guvernante"... Ah, nuuuu... e mai milostiv sa-i lasam sa se chinuie fara apa si fara mancare, in canicula si ger, cu boli infioratoare si cu picioarele rupte de masini... am salvat o viata. Sa-i inghesuim in adaposturi unde se canibalizeaza de foame si sa ne facem poze cu ei cand dau inocenti din coada fara sa ne suspecteze ca suntem cauza principala pentru nefericirea lor. Ca hai sa fim realisti, la cat sunt de multi ei (cateii) si noi de saraci n-o s-avem veci bani sa le facem adaposturi civilizate.
Intrebare: cati dintre cei cu drapele canine falfaite la parada au luat un caine in casa? In fata celor care au luat un catel de pe strada imi scot palaria in semn de mare respect. Restul mars la cotet cu ipocrizie cu tot!
  
Data viitoare cand vreti sa ma cooptati in diverse chestii imi comunicati: scop, actiune si rezultat. Nu e rezultat, nu ma bag. In plus numele campaniei trebuie sa reflecte realitatea, adica asta care m-a starnit pe mine ar trebui sa se numeasca: "Vreau sa vad iarba o zi"... ati priceput de ce, nu?

De-aici incolo mesajul devine ceva mai personal si e pentru Adi Muia: care copii maltratati? aia uitati de ma-sa-cea-prea-ocupata-si-plecata-in-Spania la bunici? Aia pusi la televizor de la 2 luni ca sa stea cuminti si care se tampesc de la reclame? Sau cumva aia indopati la fastfood pana ajung la 7 ani sa cantareasca 70 de kile? Care Adi? De care te doare sufletu' mai tare? De victimele tacute si nevazute sau de stirile de la televizor in care o dementa si-a batut copilu' de l-a bagat in spital? De amandoua, asa-i?

Poti tu sa le rezolvi pe toate? Toate relele din lume... poti? 
Nici eu. 
Atunci propun "ciocu' mic" si fiecare sa faca ce poate, ce vrea, ce-l lasa inima si constiinta si daca ai scos un copil din ghearele unui tata nebun (pe care il si reclami) ai facut mai mult decat faceai la "demonstratie". Si daca citesti etichetele si-ncerci sa nu omori toti pestii din rau ai facut mai mult decat a purta pancarda si daca faci curat prin locurile pe unde treci n-ai nevoie de "marea manifestare".

Ca daca tu crezi ca trezesti vreo constiinta adormita afla ca dobitocu' care-a umplut poiana de peturi, pungi si hartii vine sambata viitoare iar si face fix la fel ca la el n-are ce se trezi.

Si da, vreau sa faca statul lucruri: acele lucruri pentru ca-i platesc in fiecare luna impozite. Acele lucruri care se pot face cu adevarat doar la nivel macroeconomic si pentru care toata vanzoleala asta de cercetasi n-are efect. 
Vrei "rivulutie" hai de maine sa nu mai platim impozite si cu banii economisiti sa facem curat pe pajiste, adaposturi pentru caini, case pentru nevoiasi. Cine se baga? Iti spun io: nimeni. Si stii de ce? Ca la luat pe domnul Stat nu-l intrece nici dracu' si ti-o da Fiscul de-o sa te usture rozeta.

Vaaai, ca era sa uit: de cand crezi tu ca i se rupe domnului politician de 200.000 de cetateni? Nu vreau sa fiu macabra, da' poate daca si-ar da toti foc in fata Parlamentului ar starni vreo reactie... asa, pasnic pe campii... ii doare fix la basca. Ce-o sa-i faceti voi lu' domnu' politician? Nu-l mai votati? Si pe cine votati? Altul la fel??? Aaaa, nu mai votati deloc? Mai bine, ca astia cu pareri nu-s bineveniti :-) 

Mi-am pus armura, astept linsajul :-)   

Niciun comentariu: