apasa-l, apasa-l...apasalapasalapasal

marți, 21 iunie 2011

Ganduri amestecate


Ma bantuie de cateva zile niste ganduri invalmasite care nu pot fi incluse in vreo categorie, asa ca le scriu cum imi vin si daca n-au legatura intre ele ma vei ierta (sau nu :-) ).

Care-i diferenta dintre "ghinion" si "ti-ai cautat-o"? Pai, am reusit sa indentific foarte putine lucruri care intra in categoria "ghinion" curat. 
Ghinion e atunci cand mergi pe strada si-ti cade un ghiveci de la balcon in cap dar nu si cand cand ghiveciul si balconul is ale tale ca puteai sa te gandesti ca daca pui ghiveciul pe margine o sa cada. 
Ghinion e cand te calca masina pe trotuar dar nu si cand te calca pe carosabil nici macar pe trecere c-ar fi trebuit sa deschizi ochii inainte de a te arunca in strada.

Si-atunci cum dracu' tot la 3 cuvinte romanii au ticul verbal al ghinionului? 
"Saracul, n-are servici, a avut ghinion"... nu-i de la lene, nu-i c-a baut cerneala-n scoala, nu-i ca se crede buricu' pamantului si vrea un job de sef in ciuda celor 10 clase facute la fara frecventa...
"Saraca a avut ghinion, i s-a innecat copilu-n fantana" - nu-i c-a durut-o-n dos si n-a supravegheat copilu' de 3 ani... e de la soarta!
Si-uite-asa, e mereu vina altcuiva si cand n-avem pe cine da vina scoatem ghinionu' din palarie ca magicienii si ne scuzam cu el toate greselile. Ce-i si mai interesant e ca intotdeauna se gaseste cineva dispus sa ne asculte lamentarile cu rabdare si fara sa ne dea peste nas aducandu-ne cu picioarele pe pamant.

Ai inteles deja cititorule draga ca m-am trezit cu fata la cerceaf azi...
Si ma-ntreb, fara raspuns, de ce?



De ce din toata strada goala un zevzec parcheaza fix in poarta?
De ce un "domn" cu BMW si costum scoate mana gratios si arunca pe geam un chistoc?
De ce un functionar al statului ma-ntreaba daca pot sa-i fac lucrarea fara factura dar mai ieftin?
De ce e artera principala a Pitestiului dezbracata de asfalt de-o saptamana dar nu lucreaza nimeni la ea?
De ce cred redactorii de stiri ca nu mai pot de grija babelor violate, a divortului dintre Oana si Pepe si de ce crede Maruta ca madam Bamboi e interesanta?
De ce duminica inseamna hore, sarbe si manele urlate la maxim din boxe jerpelite?
De ce nu gasesc un om pe care sa-l platesc sa-mi faca ordine in ograda ca sa nu stau eu duminica sa plivesc buruieni sub privirile acuzatoare ale babelor care ies de la biserica?
De ce un nevricos se-apuca de depasit coloana pe linia continua si-apoi incerca sa ma-mpinga in sant ca sa se bage la loc?
De ce cred io ca luna are 22 de zile lucratoare cand numai in iunie sunt 4 sarbatori religioase cu "cruce rosie" in mijlocul saptamanii si tot romanu' se opreste din treaba de frica sa nu-l bata al de sus?

Daca aveti raspunsuri pertinente la oricare dintre intrebarile de mai sus o sa va fiu recunoscatoare daca mi le impartasiti :-)

4 comentarii:

Millenium Geisha spunea...

1. Ca nu-i pasa.
2. Ca ii este lene.
3. Ca e zgarcit.
4. Ca nu le pasa si le este lene
5. Ca sunt prosti
6. Ca sunt ipocriti
7. Ca sunt incompetenti
8. Ca este rau
9. Ca sunt ignoranti

E bine de notat ca unele raspunsuri fac parte din cele 7 pacate direct sau indirect.

titina spunea...

IGNORANT !!!
aia e, le sumarizeaza si le explica pe toate celelalte.

a fi ignorant e o alegere personala asadar am dreptate cand zic ca ne-o cautam cu lumanarea si ne meritam soarta.

Robert Eisler spunea...

Vedeam la televizor zilele trecute o emisiune unde Dinescu parca zicea de chestia asta cu norocul la romani. De ce romanul zice "noroc" in loc de "sanatate" cand ciocneste un pahar, stranuta, etc? E o dovada a cat de mult ne place sa dam vina pe altii si sa asteptam sa pice de sus in loc sa muncim.

Pe mine ma enerveaza in ultima vreme ca ma duc sa imi iau masina din parcare (o parchez in subteranul unul mall) si ori nu o pot scoate pana nu mut 2 carucioare de cumparaturi ori trebuie sa fac jaloane dupa ce o scot, tot printre carucioare de cumparaturi. Si daca nu au venit cu masina la cumparaturi, tot nu duc la loc caruciorul de cumparaturi. Il imping de la 15 metrii in directia generala a locului unde trebuie lasat si isi baga picioarele.

titina spunea...

Eh, povestea carucioarelor de supermarket cred ca are 2 valente:
- cand caruciorul e gratis si ar trebui sa-ti treaca prin cap ca daca nu-l duci tu la loc n-o sa-l duca nimeni. Dar pentru ca nu ne duce capul au aparut...
- carucioarele cu plata: bagi 50 de bani si macar platesti serviciul de "parcat caruciorul" daca ti-e lene.

Din pacate supermarketurile (obisnuite cu castiguri fabuloase de pe vremea cand romanii dadeau banii pe tot felul de cacaturi) au facut restructurari taman la civilizatie...