apasa-l, apasa-l...apasalapasalapasal

vineri, 18 octombrie 2013

cele 4 țepe majore pe care le poți lua la service


Nu fac nicio introducere pentru că titlul vorbește de la sine:

1. metoda devizului atractiv, exploatează pasiunea românului pentru ”cel mai ieftin” și se desfășoară așa: ți se prezintă un deviz mai mic decât costurile reale iar când mașina ta este deja ”dezmembrată” afli că nu se potrivește o piesă dar nu-i problemă va fi livrată imediat doar că e ”puțin” mai scumpă... cu 2-300 de lei, din păcate în acel moment nu te mai poți răzgândi căci n-ai cum să pleci cu mașina demontată

2. metoda omisiunii, tot la același buton de ”cel mai ieftin” face apel: devizul care îți este prezentat e incomplet, din el lipsește pompa de apă dacă e vorba de distribuție, flanșele dacă vorbim de amortizoare, etc. apoi schema de mai sus se repetă. Cu mașina demontată afli că dacă nu înlocuiești ”coclenderul” n-ai garanție la lucrare plus că s-ar putea să nici nu meargă... n-ai cum să mai dai înapoi.

3. metoda piesei ieftine: au ei (cei de la service) pe cineva care aduce piese foarte ieftine și de bună calitate dar din păcate cetățeanul nu poate să dea factură... și astfel te alegi cu cele mai proaste piese din piață și fără garanție.

4. metoda azi ieftin, mâine ieftin, poimâine îți ia pielea: se adresează celor care merg din service în service comparând devizele și alegându-l pe cel mai ieftin. Să nu vă imaginați că cei care au service-uri trăiesc cu capul în nori, ei știu ce adaos comercial are concurența și știu ce tarife de manoperă practică ceilalți. În plus lucrând în contact cu oamenii zi de zi ajung să-i citească de la ușă pe cei care ”umblă după preț”. Ș-atunci primul deviz va fi cu mult sub concurență, al doilea la fel, iar la al treilea când ai căpătat încredere și nu mai compari prețurile convins fiind că ai găsit ”cel mai ieftin service” ți-o iei de nu te vezi... când afli că ”te-au făcut” (dacă afli) te invit să aduni devizele de la celelalte service-uri ca să vezi dacă nu cumva la ”cele scumpe” ieșeai per total mai ieftin :-)

Au englezii un proverb: ”Sunt prea sărac ca să cumpăr lucruri ieftine” pe care ar trebui să-l aplicați atunci când vine vorba de mașina dumneavoastră căci ”ieftinăciunile” se răzbună și ajung să coste dublu, plus că îți lasă și gustul amar al faptului că ai fost păcălit.

La nivel uman mi-e milă de cei care ajung la mine țepuiți prin alte părți și cu mașinile făcute praf, însă atunci când îmi povestesc cum s-a întâmplat îmi dau seama că într-un fel și-au căutat-o și pentru țepari a fost o misiune ușoară. E ca și cum ai merge cu portofelul plin ițindu-se din buzunarul de la spate al pantalonilor in autobuz și-apoi te plângi că ți l-au furat.
Baftă și înțelepciune vă urez.

Niciun comentariu: