apasa-l, apasa-l...apasalapasalapasal

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Facerea de bine...

Toată lumea are mașină. Toată lumea. 
Unii au chiar limuzine, cumpărate pe bani puținii de la alții mai deștepți care au înțeles că întreținerea lor e costisitoare.
Surprizele neplăcute rareori întârzie să apară, ocazie cu care noii proprietari constată că reparația costă mai mult decât au dat pe mașină.
Acesta este momentul cheie în care încep ”negocierile” in service:
- Dar n-am putea s-o lipim/ curățăm/ cârpim?
- Second hand n-aveți?
- Cât mai pot să merg cu ea așa?

Iar de astăzi răspunsurile la întrebările de mai sus sunt:
- Nu cârpim nimic, piesa compromisă SE SCHIMBĂ cu alta nouă pentru că numai așa îți pot garanta calitatea lucrării
- Dacă doriți să montați piese second-hand vi le procurați singuri și le montați oriunde doriți dar aici nu pentru că ar trebui să vă iau banii pe manoperă indiferent dacă piesa funcționează sau nu riscând să vă produc o profundă nemulțumire
- Între 50 de metri si X km, motiv pentru care mașina nu va părăsi service-ul până nu semnați o hârtie prin care declarați că ați înțeles care sunt riscurile la care vă expuneți.

O să mă întrebați de ce m-agit așa de tare, ce-i nou în asta?

Noi sunt două experiențe neplăcute de dată recentă:
- una referitoare la un Opel, târnosit ca vai de mama lui, plimbat pe la toți mecanicii de șanț din Pitești și împrejurimi, cu o șaiba de 5 mm bagată pe tija turbinei, cu EGR-ul îngropat în mâzgă și cu rezervorul plin de ”meduze” de la combustibilul ”procurat” de pe te miri unde. Mașina asta abia a venit în service scoțând un fum care, în alte țări, ar fi alertat autoritățile de mediu. Mama răniților - care am fost (dar nu mai sunt), a încercat să aducă mașina în stare de funcționare cu minimum de costuri, reparând ce-au stricat alții și curățând fiecare piesă în parte. Desigur că, deși nu mai scotea fum, turbina lucra normal și rezervorul fusese curățat, partea de injecție încă mai suferea de pe urma ”mucilor” folosiți pe post de combustibil, motiv pentru care am propus o curățare de injectoare. Răsplata a fost un scandal monstru din pricină că mașina ”nu trage de toți caii ei”...


- cealaltă mașină, venită tot după ce-a fost maltratată prin alte locuri are un injector blocat care costă 1500 lei. Proprietarul mi-a spus că el nu dă 350 de euro ca să repare o mașină de 3000 și mi-a cerut să i-o asamblez la loc cum a fost. Evident că mașina merge la fel de prost ca înainte... doar că acum e din vina mea.

Din aceste motive și din multe altele pe care nu mai stau să le înșir aici, anunț onorata clientelă că:
- NU-mi mai pierd timpul cu mașini compromise de alții la care trebuie întâi să ghicesc ce-a fost în mintea tuturor proștilor care le-au chinuit ca abia apoi să mă apuc de treabă, muncind de 2 ori, întâi ca să repar ce-au stricat ei și abia apoi ca să repar defectele reale ale mașinii pentru că niciodată stimate client nu-mi vei plăti timpul investit deoarece ți se va părea mult.
- NU fac improvizații, NU cârpesc, NU inventez pentru că rezultatul nu va fi 100% și, în ciuda eforturilor mele, nu vei fi satisfăcut și, personal, prefer un client refuzat unuia nemulțumit.

 Niciun comentariu: